Zonnepanelen

andreas-gucklhorn-Ilpf2eUPpUE-unsplash

Zonnepanelen

Het verduurzamen van gebouwen staat ook hoog in de ranking van verduurzamen. In Nederland verduurzamen de bedrijven al best veel. Toch zijn er ook bedrijven die het liever niet doen omdat het best veel geld kan kosten voor een bedrijf. Om te kijken hoeveel geld je het kan besparen gaan veel bedrijven in zee met een professioneel bedrijf. Experts gaan kijken hoe je het beste kan verduurzamen en wat je allemaal moet doen om aan de eisen te voldoen. Wet en regelgeving zegt namelijk dat je voor 2023 energielabel C moet hebben. Die afspraak is al een aantal jaar geleden gemaakt. Bedrijven hebben dus lang zat gekregen om een buffer op te bouwen. Toch kan het bedrijf ook al die buffer zijn verloren door dat Corona een grote rol speelde bij iedereen. Dat kan er voor zorgen dat grote bedrijven veel personeel moet ontslaan omdat ze het anders niet konden betalen. Ook hebben veel bedrijven al geïnvesteerd voor de Corona tijd. Die bedrijven hebben waarschijnlijk ook aardig moeten investeren in het verduurzamen.

Toch hoef je niet alles zelf te betalen. Een deel daarvan wordt namelijk gesubsidieerd door de overheid. Dat kan je elk jaar aanvragen in maart en in oktober. Een van de meest geïnvesteerde verduurzamingen zijn zonnepanelen. Niet alleen bij bedrijven wordt er geïnvesteerd in zonnepanelen, maar ook bij particulieren zelf. Je ziet tegenwoordig steeds meer zonnepanelen op daken liggen van normale huizen. Zoals bekent is het investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen erg duur. Zo duurt het gemiddeld 8 jaar voordat je de kosten hebt terugverdiend. Stel je voor dat je 10.000 euro kwijt bent aan zonnepanelen moet je ongeveer 8 jaar wachten voordat je de 10.000 euro hebt terugverdiend. Het is dan niet dat je alles in een keer terug krijgt, nee je ziet gelijk de maand erna verschil in de maandelijkse kosten. Elke maand betaal je dus minder stroom. Dat komt omdat zonnepanelen energie opwekken waardoor je sommige apparaten van stroom kan voorzien waardoor het je minder geld kost aan het einde van de maand.

federico-bottos-TuAtSs8peoM-unsplash

Andere manieren van verduurzamen

Naast zonnepanelen is zijn er nog veel meer manieren om dingen zoals kantoren en huizen te kunnen verduurzamen. Er zijn ook veel verschillende dingen waarop je kan verduurzamen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de ramen, dubbel glas is daarop erg een voordeel voor de warmte binnen het huis of het kantoor vast te houden. Ook kan je kiezen voor Ledverlichting of warmtepompen.

Meer Te Weten Komen

Warmtepompen

Stadsverwarming

Waterstof