Warmtepompen

23FE87B4-784D-4658-8F71-85D734B23A43

Warmtepompen

Warmtepompen worden tegenwoordig steeds meer gebruikt. Het is een dure investering, maar je hebt wel gelijk resultaat. Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst of zelf oppompt. Een warmtepomp is vooral een goede investering als je richting de herfst gaat. Dat komt vooral omdat je in de lente en de zomer zowat het gebouw of je huis niet hoeft te verwarmen. In de herfst en winter kost het voor een bedrijf veel geld om het gebouw op te warmen. Daarvoor is een warmtepomp er handig. Vaak heb je bij grote kantoor gebouwen niet genoeg aan een warmtepomp en schaf je er meestal meerder aan. Ook is dan dubbel glas een erg belangrijke factor. Het verbeteren van je glas. Denk aan enkel glas naar dubbel glas is ook een wereld van verschil. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een zo verduurzaamde manier energie opwekt voor warmte in het gebouw. Het glas zorgt er juist voor dat het glas de warmte in het gebouw vasthoudt en dat het dus ook sneller warm wordt. 

Vooral in oude de gebouwen moet dit nog gebeuren vaak is er alleen niet genoeg geld voor om alles te verduurzamen in een keer. Daarom kunnen bedrijven een subsidie aanvragen bij de overheid. Dit kunnen ze twee keer per jaar doen, het gebeurt in maart vlak voor de zomer en in oktober net na de zomer. Ook zie je een duidelijk verschil met wat op welke manier wordt verduurzaamd. Zo zie je dat veel bedrijven in maart gaan verduurzamen in zonnepanelen en in de herfst gaan investeren in warmtepompen en in dubbel glas. Ook wordt er tegenwoordig steeds meer verduurzaamd in de muren. Er worden dan wel geen hele nieuwe muren geplaatst, maar ze boren gaten in de muren om het opnieuw te isoleren.

32230042-BE1E-41FF-B428-95E9E07E508A

Iedereen doet het op zijn eigen manier

Voor elk bedrijf is het ook anders. Ieder bedrijf doet het verduurzamen van het gebouw op elk zijn eigen manier. Het verduurzamen blijft niet bij alleen kantoorgebouwen, want ook mensen met een huis verduurzamen tegenwoordig steeds meer. Zo zie je dat nieuwbouwhuizen juist op een verduurzaamde manier wordt gebouwd hier wordt al vaak gelijk dubbel glas in geplaatst en komen zonnepanelen op het dak te liggen. Dat telt ook bij nieuwe kantoorgebouwen. Mochten bedrijven gehuurd zitten in een gebouw zijn zij niet verantwoordelijk voor het verduurzamen. De eigenaar van het gebouw is namelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor het verduurzamen.

Meer Te Weten Komen

Zonnepanelen

Stadsverwarming

Waterstof